Joi 30 Martie

Medic: Ce riscă femeile care poartă chiloţi tanga. Tot parașuta bunicii e mai sănătoasă


Femeile care poartă chiloți tanga, pentru că sunt mai senzuali şi nu lasă dungi inestetice pe pantaloni, se expun unor riscuri.

Dr. Shieva Ghofrany, medic obstetrician și ginecolog, și dr. Jill Maura Rabin, profesor de obstetrică clinică și ginecologie și sănătatea femeii la Colegiul de Medicină “Albert Einstein” din Statele Unite ale Americii, atrag atenția că purtarea chiloţilor tanga poate crește riscul de infecții urinare și vaginale la femeile care sunt predispuse la aceasta. Acest tip de lenjerie nu poate provoca hemoroizi, așa cum cred mulți oameni, dar îi accentuează, din cauza frecării repetate pe părțile iritate.

Faptul că sunt confecționați din dantelă în general, nu sunt deloc blânde faţă de această parte intimă şi delicată şi pot cauza inflamaţii.

Dr. Ghofrany subliniază importanța purtării lenjeriei intime din bumbac, care permite pielii să respire, spre deosebire de dantelă sau orice alt material sintetic. Acestea rețin umezeala în această zonă și favorizează proliferarea bacteriilor, care pot provoca infecții.

Totodată, forma atât de subţire a chiloţilor tanga lasă vulva expusă, nefiind complet acoperită. Iar acest lucru înseamnă că intră în contact cu pantalonii, de exemplu, pe care se pot trasfera bacterii precum E. coli, de unde pot migra mai uşor în vagin, mai ales în cazul femeilor active fizic, favorizând infecţiile urinare, scrie clickpentrufemei.ro.

Comentarii Facebook