Mâncăm cu pâine sau fără? Voi ce alegeți

 

În mentalul colectiv s-a înrădăcinat ideea că pâinea îngrașă, dar nu este chiar așa. 

 

E drept că pâinea îngrașă, dar contează și cantitatea consumată. Pâinea conține carbohidrați, o importantă sursă de energie, iar din acest motiv nu trebuie să lipsească din meniul nimănui.

 

Painea este benefica și pentru tranzitul intestinal, iar produsele din grau sunt recomandate pentru a te proteja de posibilitatea dezvoltarii bolilor cardiovasculare si, nu in ultimul rand, a cancerului de colon.

 

Acum, este foarte important să alegi ce pâine mănânci. Se recomanda sa nu mananci mai mult de doua felii de paine la o masa, iar sortimentul pe care il alegi sa fie din cat mai multe cereale si seminte. Pe cât posibil, painea alba este de evitat și trebuie înlocuită cu cea din seminșe integrale.

 

Desigur că ar fi bine să îți prepari singur pâinea, acasă, dar acest lucru este mai mult un vis, pentru că de cele mai multe ori lipsa timpului ne împiedică să facem acest lucru. 

 

De asemenea, ar trebui evitate produsele care nu mucegăiesc în câteva zile, pentru că sunt pline de conservanți. Pâinea cea mai bună este de la un brutar local, dar și aici trebuie să faceți unele investigații pentru a afla unde mai funcționează astfel de locații. 

Comentarii Facebook