Miercuri 24 Aprilie

Înghețată toxică! Mai multe magazine din țară au vândut produse ce conțin substanțe periculoase pentru organism


Un cunoscut baton de ciocolată și un sortiment de înghețată au fost retrase de pe piață din cauza unei substanțe toxice din compoziția acestora. Două hypermarketuri din capitală au scos de la vânzare produsele ce conțin oxidiu de etilină, urmând ca alte magazine cu același nume din țară să scoată produsul din vânzare. 

ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) declarat că produsul cu numele Cora, un baton de înghețată, a fot scos de pe piață după ce în compoziția sa au fost găsite urme de oxidiu de etilină. 

Denumirea exactă a produsului este Cora înghețată baton ciocolată neagră – vanilie ( 3*120 ml / 250,5 g). 

ANSVSA încurajează returnarea acestui produs în cazul în care a fost cupărat recent. Acesta nu trebuie consumat și trebuie returnat la Serviciul Clienți din orice magazin Cora, pentru rambursarea acestora. Produsul trebuie returnat chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal. 

De asemenea, și Metro a sustras de pe piață un sortiment de înghețată care conține același tip de oxidiu. Producătorul înghețatei Froneri France SAS, a început retragerea de la comercializare a produsului Metro Chef înghețată mentă.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați magazinelor Metro Cash și Carry Romania SRL până la data de 21.02.2022, urmând să primiți contravaloarea produsului”, au precizat cei de la Metro. 


Comentarii Facebook