Imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID durează mai mult de un an


Vin vești bune pentru toți românii care aleg să se vaccineze împotriva coronavirusului. Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a venit cu ultimele detalii legate de perioada în care cei imunizați vor ține temutul virus la distanță de ei.

Imunitatea poate dura mai mult de un an

Medicul estimează că imunitatea căpătată în urma vaccinării împotriva COVID durează cel puțin un an. Acesta consideră, de asemenea, că dacă se menține ritmul actual al vaccinării populației, la finalul anului pandemia de coronavirus va fi sub control.

Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a susținut acesta.

Studiile arată că răspunsul imun căpătat în urma vaccinului este „cât se poate de bun” timp de opt luni, a declarat medicul.

Timpul de răspuns imun va fi cu siguranță mai mare de un an”, estimează coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cât de important este rapelul?

Medicul a mai vorbit și despre importanța rapelului. Valeriu Gheorghiță spune că cea de-a doua doză de vaccin este de fapt un booster care asigură imunitatea pe o perioadă mai lungă de timp, tocmai de aceea este important ca oamenii să nu renunțe la cea de a doua doză de vaccin.

Se anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. Coordonatorul campaniei a mai precizat că vaccinurile folosite în România și-au dovedit eficiența chiar și în cazul noii tulpini de coronavirus apărută în Marea Britanie, care s-a dovedit a fi mult mai contagioasă.


Comentarii Facebook