Gripa a făcut primele victime din acest sezon. Două persoane au murit în urmă îmbolnăvirii


Două persoane au murit din cauza gripei, fiind primele decese din acest sezon cauzate de boala pe care marea majoritate o consideră „inofensivă”. Cele două persoane nu erau vaccinate anti-gripal. 

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, două persoane au murit din cauza gripei, fiind primele decese raportate în acest sezon. 

Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din județul Timiș, care se confrunta cu condiții medicale preexistente și nu era vaccinat anti-gripal și a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, iar cea de-a doua victimă este o femeie de 78 de ani, din județul Olt, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3. 

Potrivit sursei citate, bărbatul a decedat pe 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat. În săptămâna 4-10 aprilie, au fost raportate la nivel naţional 2.149 de cazuri de gripă clinică, față de 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce înseamnă de 14 ori mai multe îmbolnăviri


Comentarii Facebook