Astăzi, rata de incidență COVID-19 din județul Cluj indică cel mai mic număr de infectări zilnice raportat în acest an


Clujul începe săptămâna cu cel mai mic număr de cazuri noi depistate într-o singură zi din ultimele patru luni.

Astfel că, luni, 18 aprilie, DSP Cluj a anunțat că în ultimele 24 de ore, au fost depistați 39 de clujeni bolnavi cu SARS-Cov-2, acesta fiind cel mai mic număr de infectări depistate într-o singură zi de la finalul anului trecut până acum (72 de cazuri noi raporatate în 29 decembrie 2021). Cu toate acestea, Clujul se află printre zonele cu cele mai multe cazuri noi. 

Astfel, pe primul loc pe țară la numărul infectărilor se află București, unde au fost înregistrate 198 de noi îmbolnăviri, pe locul doi este județul Maramureș, cu 62 cazuri, iar pe trei este Clujul, cu 39 de noi infectări

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a coborât la 2,92 la mie, dar are cea mai crescută incidență a cazurilor dintre județe, foarte aproape de cea a municipiului București, care are 2,97 cazuri la o mie de locuitori - cea mai mare din țară. Pe locul trei la nivel național este județul Timiș, cu 2,49 cazuri la mie. Media pe țară a coborât la 0,8 la mie.

Care este situația în spitalele din Cluj 

În județul Cluj sunt internați 149 de pacienți cu COVID-19, dintre care 9 copii, iar la secțiile de ATI sunt 24 de bolnavi. La nivelul național, în spitale sunt 1.702 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 235 pe secțiile ATI. În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 686 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 104 mai multe față de ziua anterioară și 3 decese.


Comentarii Facebook