EMA se va pronunța vineri în privința autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenți


Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunța vineri, 28 mai, în privința autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, scrie AFP. Acest vaccin este autorizat acum doar la persoanele de peste 16 ani.

Vaccinul Pfizer pentru adolescenții de 12-15 ani

Dacă va fi aprobat, serul Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenților din cele 27 de țări ale Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

EMA va organiza vineri o conferință de presă pentru a prezenta „concluziile unei reuniun extraordinare a comitetului său de evaluare a medicamentelor de uz uman în legătură cu indicațiile pediatrice ale vaccinului Comirnaty”, a anunțat agenția într-un comunicat publicat miercuri.

Această reuniune extraordinară este organizată ca parte a evaluării unei cereri de extindere a utilizării vaccinului Cominaty la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani”, a declarat EMA, avansând că scopul „este de a încheia evaluarea dacă este posibil.

În SUA vaccinul Pfizer pentru adolescenți este deja aprobat

Comirnaty este denumirea comercială a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer, în colaborare cu compania germană BioNTech.

Agenția pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru adolescenții din grupa de vârstă de 12-15 ani.

La 25 mai, președintele Comisiei Europene a declarat că așteaptă autorizarea EMA luna aceasta pentru a începe imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu vaccinul COVID-19 al Pfizer-BioNTech.

Așteptăm autorizarea EMA până la sfârșitul lunii pentru a începe administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Ursula von der Leyen, adăugând că acesta este singurul laborator care a depus o cerere de autorizare în acest scop.


Comentarii Facebook