Echipamente medicale pentru nou-născuți, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Investiții de peste 14 milioane de lei


Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va avea un Centru regional de formare a personalului de specialitate, echipamente medicale de ultimă generație, pentru secția de terapie intensivă-nou născuți, cu finanțare prin PNRR. În cadrul proiectului, care are un buget total de 14.204.066,77 lei (fără TVA) se vizează și îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți. 

,,Cu ajutorul fondurilor puse la dispoziție se vor demara achiziții de aparatură și investiții la cele două compartimente ATI care funcționează în cadrul Secțiilor Clinice Neonatologie I și II. Anual, cele două compartimente de specialitate tratează un număr de aproximativ 2400 de nou-născuți care prezintă diferite complicații la naștere, provenind din județul Cluj și județele limitrofe. Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă-nou născuți este de aproximativ 120 %”, au declarat reprezentanții Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.


Comentarii Facebook