Drama unui cunoscut blogger român dupa Covid. Cum i-a fost afectat mirosul


Sebastian Secan, unul dintre fondatorii cunoscutului blog de turism calatoriinbascheti.ro, a trecut prin Covid, iar acum orice mănâncă miroase a “gunoi”. 

“Poate mă ajută cineva.  Sau primesc un sfat sau ajută pe alții povestea mea cu COVID 19.  Nu e nici pe departe o simplă răceală. Pentru unii dintre noi. Pe scurt: formă foarte ușoară de COVID, acum câteva luni, cu dureri în gât, pierderi de memorie și pierdut gust-miros. Gustul mi-a revenit într-o săptămână, dar mirosul parțial. Adică doar mirosurile bune. La prima vedere, foarte tare să nu miroși nimic din ce e neplăcut. Și chiar a fost bine și cât se poate de normal totul. O vreme... Apoi brusc, acum o săptămână, poate două, totul s-a transformat într-un miros și gust unic: de gunoi/petrol/chimicale. E sinistru ca orice mănânci să aibă gust înțepat de... gunoi. Mai ales pentru un gurmand. Am consulat un neurolog și mi-a spus că se numește parosmie și e un efect întâlnit al long Covid-ului. Și că îmi rămâne doar să mă feresc de mirosuri și gusturi puternice și să aștept, chiar și câteva luni, ca totul să revină la normal. A mai trecut cineva prin asta? Are cineva un sfat, ca să treacă? Distribuiți, că poate ajunge la cine trebuie. Aveți grijă de voi”, a scris Sebastian Secan, fondatorul blogului cunoscut “Călători in Bascheti”.

Comentarii Facebook