Duminica 28 Aprilie

,,Donarea ta, salvarea mea” - Campanie de donare de sange la Cluj-Napoca, în perioada 4-15 decembrie. Ce trebuie să faci?


Echipa „Donează sânge, fii erou!” Cluj-Napoca, membră a organizației studențești din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, organizează în perioada 4-15 decembrie o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, aflat pe strada Nicolae Bălcescu nr 18.

Cei care doresc să doneze o pot face în intervalul menționat mai sus, de luni până vineri, între orele 7:30 și 13:30.

În cadrul campaniei, vă veți putea înscrie și în Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice pentru a ajuta pacienții ce suferă de cancere de sânge, precum leucemii, limfoame sau mieloame.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

  • vârsta: 18-60 ani;
  • greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg;
  • să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.);
  • să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
  • să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); -să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
  • să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);
  • să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

,,În această lună magică a darurilor, aducem lumină și speranță în inimi! Împreună putem face ca acest Crăciun să fie cu adevărat special pentru cei care au nevoie de ajutor. Alătură-te campaniei noastre de donare de sânge și fă un gest extraordinar de generozitate! Fiecare picătură de sânge donată poate însemna o șansă la viață pentru cineva în nevoie”, transmite echipa „Donează sânge, fii erou!”.

Comentarii Facebook