Dietă alcalină! Ce alimente să combini


Dieta alcalină pornește de la premisa că multe boli sunt cauzate de aciditatea sângelui – ph-ul corpului, care crește deacă mâncăm produse nesănătoase și pline de chimicale.

O anumită dietă, bazată în mare pe fructe și legume, se pare că ar alcaliniza (reduce aciditatea) sângelui și asta ar ajuta la însănătoșirea organismului. Potrivit adepților, dieta alcalină ajută la pierderea în greutate, dar și la reducerea simptomelor artritei, sau la lupta cu anumite tipuri de cancer.

Dieta alcalină. Alimentele care produc aciditate în organism, potrivit teoreticienilor acestei diete alcaline, sunt: carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate.

Dieta alcalină. Alimentele care ajută la alcalinizarea sângelui sunt: legume, fructe, soia, usturoi și unele condimente.

Rădăcinoasele sunt foarte sănătoase și indicate și în dieta alcalină. Ridichile (albe, negre, roșii), sfecla roșie, morcovii, napii, hreanul și păstârnacul sunt printre cele mai sănătoase alimente din dieta alcalină. Gătite la abur 15-20 de minute sau crude, rădăcinoasele sunt gustoase și pline de vitamine și minerale.

Din Dieta alcalină nu trebuie să lipsească legume crucifere: broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles, dar și spanacul, varza kale, ștevia și alte legume cu frunzele verzi, pline de folați.

În plus, trebuie să consumați usturoi, ardei iute și multă lămâie.

Comentarii Facebook