Deltacron, noua tulpină de coronavirus descoperită la 25 de oameni din Cipru


O nouă tulpină de coronavirus a fost decoperită în Cipru. Noua variantă a fost denumită Deltacron şi are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, alături de o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron.

Oamenii de ştiinţă au identificat tulpina la 25 de persoane, 11 dintre ei fiind pacienţi spitalizaţi, iar restul au simptome uşoare.

Datele legate de Deltacron au fost trimise deja pentru studiu, comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta și omicron, a anunțat Bloomberg News.

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina "deltacron", din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.

Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.

Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala" față de cele două tulpini dominante, delta și omicron”, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăși și deltacron, a adăugat el.

Cercetătorii și-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internațională care urmărește virușii.

Varianta Deltacron vine în timp ce Omicron își continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19.

Statele Unite raportează o medie de șapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Aceasta reprezintă o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record în pandemie.

Comentarii Facebook