Miercuri 6 Iulie

De astăzi, doritorii se pot vaccina cu cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19


Începând de astăzi, luni 16 mai, poate fi solicitată de către persoanele cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, doza a patra de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech.

Ministerul sănătății a precizat că administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty-Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de- a patra doză de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a  persoanele  peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager”, a transmis Ministerul Sănătății. 

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate face la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Cea de-a patra doză se recomandă în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital. 


Comentarii Facebook