Cum cred medicii din Germania că s-ar putea declanşa un nou val de coronavirus


Relaxarea în Europa în privința coronavirusului este tot mai mare și oamenii deja încep să se gândească la vacanțe. Experții avertizează că, pe măsură ce oamenii se adună pe plaje şi în baruri, riscurile sunt tot mai mari.

Medicii consultați de Deutsche Welle cred că al doilea val de cazuri cu noul coronavirus ar putea fi declanşat de turiști, la fel cum a fost și în iarnă în cazul pârtiilor de schi din Austria și Italia. 

Dacă te duci singur pe plajă, nu contează unde, evident că nu e o problemă. Dar, dacă intri într-un bar unde sunt o mulţime de oameni, acest lucru poate avea rezultate neplăcute”, a declarat Max Geraedts, medic şi cercetător la Universitatea din Marburg. Turiștii pot duce rapid virusul înapoi acasă.

Hajo Zeep, expert la Institutul de epidemiologie Leibnitz din Bremen, a declarat că puţini oameni ar putea fi imuni la infecţia cu noul virus şi că acesta se poate răspândi foarte rapid.

Ţinând cont de faptul că doar foarte puţin oameni ar putea fi imuni, e clar că noul coronavirus se poate răspândi foarte rapid”, a spus Hajo Zeep.

Comentarii Facebook