Luni 26 Septembrie

Ministrul Sănătății: După 15 iunie s-ar putea deschide plajele


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că terasele se deschid sigur și că va fi făcută o evaluare a primei perioade de relaxare.

La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, ştim destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV.

Despre terase a precizat că vor fi menţinute măsurile de distanţare socială. ”Păstrăm aceeaşi distanţare socială. Avem acea distanţă de un metru şi jumătate care trebuie să existe şi precauţiile care vizează suprafeţele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecţii. (...) De aceea, recomandările noastre vor fi şi, ca măsuri de precauţie, acele programări şi la terase, dar şi la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de aşteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

După 15 iunie ar putea fi deschise şi plajele, dacă nu vor fi probleme.

Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârşitul lunii iulie, august să avem o viaţă cvasinormală”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Comentarii Facebook