Crenvurștii de porc, PERICOL pentru sănătate. Ce conțin crenvurștii cumpărați din supermarket-uri? 10% carne și 11 E-uri


Potrivit unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor care se regăsesc pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie de 10% - 93% în compoziţia crenvurştilor, relatează Agerpres.

În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului", se menţionează în comunicat.

Există şi produse care sunt comercializate sub denumirea "Crenvurşti carne de porc", însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor, potrivit sursei citate. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Crenvurștii de porc au în compoziție E-uri

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică. Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

Printre substanțele dăunătoare pe care le conțin crenvurștii, se numără nitritul de sodiu (care ajută la păstrarea intactă a culorii), trifosfați de potasiu și sodiu (care acționează ca stabilizatori și dau textură produsului), carmin (Colorant care poate provoca reacții alergice), polifosfați (emulsificatori şi stabilizatori ce menţin textura crenvurștilor).

Mai mult decât atât, potrivit unor studii din domeniu, crenvurștii ar trebui scoși complet din dieta gravidelor. Cercetările au arătat că, femeile gravide care au mâncat crenvurști de mai multe ori pe săptămână, au născut copii ce aveau de două ori mai multe șanse de a dezvolta tumori pe creier.

Comentarii Facebook