Comisia Europeană cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Modena


Comisia Europeană a aprobat miercuri un nou contract cu grupul farmaceutic Moderna, pentru a cumpăra 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID pentru statele membre ale Uniunii Europene, anunță CE.

Contractul prevede achiziționarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin (150 de milioane în 2021 și opțiunea a încă 150 de milioane în anul 2022), în numele statelor membre UE. Noul contract prevede posibilitatea donării de vaccinuri țărilor cu venituri mici sau medii sau redirecționarea spre alte state europene”, se arată în comunicatul CE, potrivit Mediafax.

Acesta este al doilea contract dintre Comisia Europeană și grupul farmaceutic Moderna. Europa mai are înțelegeri cu BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Phramaceutica NV și Curevac.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura Europei acces la 2,6 miliarde de doze de vaccin, după ce produsele de vaccinare se vor dovedi a fi sigure și eficiente”, precizează Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a acordat până acum autorizații condiționate de acces pe piață vaccinurilor dezvoltate de companiile BioNTech/Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Comentarii Facebook