Cocktail cu anticorpi REGN-COV2 este folosit și în România


REGN-COV2 este folosit de medicii de la ”Matei Balş”. Medicii au primit acceptul să testeze pe pacienţi cocktailul cu anticorpi administrat lui Trump. 

Institutul Matei Balş a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentului pentru a începe studiile clinice cu cocktailul de anticorpi.

Pacienții care vor să participe la studiu își vor da acordul și vor fi incluși în program. 

Până ieri erau aproximativ două luni de când lipsea aprobarea pentru acest studiu din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Din fericire, acest studiu este activ de ieri”, a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist la  Institutul Matei  Balş.

Se merge pe următorul principiu: Cine vine primul, este şi servit, dacă noi am pierdut intervalul ăsta de timp, vom avea mai puţine locuri, din păcate. Pacientul va primi toate explicaţiile şi toate informaţiile necesare, şi, în momentul în care îşi va da consimţământul, va putea participa la studiu”, a explicat dr. Adrian Marinescu, conform Mediafax.

Cocktail de anticorpi REGN-COV2 este o  soluţie injectabilă care se administrează o singură dată, dar care acționează și un rol profilactic.

Aceşti anticorpi pot ţine loc şi de vaccin. Există şi posibilitatea, foarte interesantă, de a face profilaxie la persoanele care reprezintă contacţi direcţi, când cineva are un contact direct dovedit, aceşti anticorpi pot fi folosiţi”, a adăugat dr. Adrian Marinescu.

Comentarii Facebook