Chipsuri de cartofi ce pot fi gătite acasă

 

Cipsurile de cartofi pot fi și sănătoase, nu numai îmbibate în ulei.

 

Ingrediente:

 

5-6 cartofi nu foarte mari

4-5 linguri de ulei de măsline

sare

piper

boia de ardei (opţional)

 

Mod de preparare:

 

Spală cartofii bine şi curăţă-le coajă. Feliază-i cu ajutorul unei răzătoare în felii foarte subţiri de 2-3 milimetri. Adaugă-i într-un castron plin de apă şi spală-i bine. Scoate-i apoi pe un prospop de hârtie pentru a se scurge şi a se usca.

 

Adaugă uleiul peste cartofi şi amestecă bine pentru a se distribui uniform.

 

Cartofii se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, și se întorc după 10 - 15 minute pentru a fi gătiți pe ambele părți. 

 

Pentru a nu se înmuia, cartofii trebuie lăsați să se răcească și nu trebuie să fie suprapuși unul peste altul cât sunt calzi, scrie acasa.ro.

 

Comentarii Facebook