Sambata 6 Iunie

Cât trebuie să mergi pentru a slăbi

 

Foarte multe voci spun public că trebuie să facem mișcare, iar un exemplu oferit este mersul pe jos. 

 

Unii specialişti spun că este nevoie de 20.000 de paşi pentru a avea rezultate, în timp ce alţii susţin că acest lucru ţine de greutatea fiecăreia dintre noi. Oricum, aplicațiile pe telefonul mobil care să monitorizeze pașii sau cele tip ceas sunt foarte utile. Sunt bune și pentru motivare, dar și pentru a ști exact câți pași ai făcut. 

 

De asemenea, pentru a îmbina lucrurile, puteți să folosiți timpul spre locul de muncă pentru a merge pe jos și astfel economisiți timp și nu trebuie să mai faceți mișcare când reveniți acasă. De asemenea, un cățel care să vă plimbe este și el foarte bune :).

 

Iată câteva ponturi despre cât şi cum trebuie să mergi pe jos ca să slăbeşti.

 

Trainerul David Jeanty, care antrenează la o sală celebră din New York este de părere că atât greutatea corporală, cât şi ritmul tău vor determina numărul de paşi pe care trebuie să-i faci într-o zi ca să slăbeşti şi să arzi un anumit număr de calorii.

 

”Dacă arzi mai multe calorii decât consumi, atunci vor începe să se vadă rezultatele. Dacă la 1,5 kilometri faci 2.000 de paşi, arzi 100 de calorii. 500 de grame înseamnă 3.500 de calorii, aşadar, ca să dai jos jumătate de kilogram pe săptămână ai nevoie de un deficit de 500 de calorii zilnic”.

 

Teoretic, ai nevoie de 10.000 de paşi ca să slăbeşti, acesta fiind ritmul recomandat de orice antrenor. Însă mai sunt şi alte lucruri de luat în seamă atunci când vrei să slăbeşti făcând acest tip de mişcare.

 

Instructorul Jason Tran ne sfătuieşte să mergem la pas iute timp de 50 de minute pentru a arde 200 de calorii. Art Waltman, director of fiziologie la Universitatea din Virginia susţine că există o legătură între intensitatea exerciţiilor şi hormonii care ard grăsimile. Aşadar, dacă ritmul în care mergi este mai intens există posibilitatea să eliberezi mult mai mulţi astfel de hormoni, scrie unica.ro.

Comentarii Facebook