Cât ajută vitamina C în lupta cu virusul?


Cercetătorul Mihai Netea, profesor de biologie experimentală la Universitatea Radboud din Nijmegen, spune că folosirea vitaminei C nici nu ajută și nici nu face rău.

Despre câtă eficiență ar putea avea vitamina C în lupta cu coronavirusul, prin întărirea sistemului imunitar, cercetătorul a evitat să se pronunțe. ”Din păcate nu pot să spun, nu sunt date solide despre acest lucru. Această idee este într-adevăr întâlnită, dar nu în literatura de specialitate. Vitamina C a fost încercată în alte tipuri de infecții, din păcate nu a dat rezultate bune. Nu a făcut nici rău, dar din păcate, nu cred că poate să fie o soluție”, a subliniat cercetătorul.

”Un cadru de viață sănătos, oamenii să aibă grijă de ei, să respecte regulile de igienă - sunt singurele lucruri pe care îl putem face și în afară de asta, pentru prevenire, singurul mod în care prevenirea va putea fi eficientă este prin măsurile de izolare socială”, spune Mihai Netea. „Și printr-un vaccin care, sperăm, se va descoperi cât de curând”, a adăugat profesorul.

Comentarii Facebook