Care sunt ouăle ideale pentru consum: ”Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala?”


Când ajungem la raftul din supermarket, majoritatea ne uităm și la ouăle ”bio” și ne întrebăm dacă merită cumpărate. 

Ei bine, Mihaela Bilic a explicat ce avantaje vin de pe urma consumului de ouă și dacă merită cumpărate cele ”bio”.

”Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată lumea vrea să mănânce mai bine, să cheltuiască banii pe alimente de calitate. Când vine vorba despre ouă, chiar avem o gamă largă din care putem alege”, a scris medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.

Diferența vine în primul rând de la modul în care a fost crescută găina: în “baterie” sau la sol. De știut că în această situație calitatea oului este aceeași. Indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește animalul, din fericire găina nu știe să facă decât ouă bune. Analizele nutriționale nu au arătat diferențe calitative și cantitative pentru proteine, vitamine și minerale, conținutul oului este la fel de valoros indiferent dacă are cifra 0, 1, 2 sau 3 la codul imprimat pe coajă”, a precizat Mihaela Bilic.

Pe fiecare ou vedeți unele cifre, dar puțini știu ce reprezintă.

Zero înseamnă găini crescute în sistem ecologic, 1 înseamnă găini crescute în aer liber, oul cu cifra 2 vine de la găini crescute în hale unde se pot deplasa, iar 3 înseamnă găini crescute în baterie. Condițiile și metoda de creștere a găinilor are un impact asupra prețului, în acest caz oul mai scump înseamnă viață mai bună pentru găină”, a precizat ea.

Comentarii Facebook