Care sunt beneficiile lămâilor? Un simplu fruct care face minuni pentru organism


Lămâile sunt bogate în vitamina C, complexul B și minerale precum fierul, calciul, magneziul, siliciul, cuprul și potasiul.

Sunt considerate a fi un tonic minunat și pot ajuta la curățarea și detoxifierea întregului corp. Deși lămâile au un gust acid, ele au de fapt o reacție alcalină foarte puternică asupra corpului și pot ajuta la alcalinizarea sâneglui, a celulelor, a limfei, a organelor și a țesuturilor.

Lămâile sunt cunoscute pentru a ajuta la distrugerea bacteriilor putrefactive din gură și intestine, care pot ajuta la atenuarea flatulenței, indigestiei și constipației. 

Lămâia ajuta în combaterea mai multor tipuri de cancer

Lămâile conțin un compus numit limonen care este utilizat pentru a dizolva calculii biliari și pietrele la rinichi și poate ajuta la combaterea cancerului oral, pulmonar, cutanat, de sân, stomac și colon.

Lămâile sunt, de asemenea, bogate în bioflavonoide care pot crește semnificativ sistemul imunitar și pot reduce inflamațiile din organism. Se știe că sucul de lămâie este deosebit de benefic pentru răceli, tuse, dureri în gât, sughiț, infecții la urechi, febră, artrită, boli de inimă, BPOC, ateroscleroză, diabet, colesterol ridicat, tulburări autoimune, accident vascular cerebral și cancer.

Sucul de lămâie ajută la mai multe afecțiuni sau imperfecțiuni

Sucul de lămâie este un remediu excelent pentru riduri, negi, dureri de dinți, bătături, arsuri solare, iedera otrăvitoare, acnee, psoriazis și ca o clătire a prului și astrigent facial.

Beți 500 ml de apă caldă cu lămâie la trezire. Este un mod excelent de hidratare și curățare a corpului.

Adăugați lămâie proaspătă în apă, salate, sosuri pentru salate, hummus sau orice rețetă care solicită oțet, folosiți lămâie în schimb, deoarece oțetul nu este sănătos. Acestea sunt doar câteva modalități de a adăuga acest fruct vindecător și nutritiv în dieta ta.

Beneficiile lămâii pentru sănătate

1. Lămâile alcalinizează corpul: sunt acide, dar încep să devină alcaline în fluidele corporale, ajutând la restabilirea echilibrului la pH-ul corpului.

2. Lămâile sunt bogate în vitamina C și flavonoide care acționează împotriva infecțiilor precum gripa și răcelile.

3. Ficatul tău iubește lămâile: „Lămâia este un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvant al acidului uric și a altor otrăvuri, lichefiază bila”, spune Jethro Kloss în cartea sa „Îmapoi în Eden”. Sucul proaspăt de lămâie adăugat dimineața la un pahar mare de apă este un detoxifiant hepatic excelent.

4. Curăță-ți intestinele: Lămâile măresc peristaltismul în intestine. Adăugați sucul unei lămâi la 500 ml. apă caldă și bea, acesta să fie facut în fiecare dimineață, inainte de orice activitate.

5. Scorbutul este tratat prin administrarea a 30 – 60 ml. de suc de lămâie diluat cu apă la fiecare două până la patru ore. În 1747, un chirurg naval pe nume James Lind a vindecat scorbutul cu lămâi proaspete. Până în prezent, marina britanică cere navelor să transporte suficiente lămâi, astfel încât fiecare marinar să poată avea 30 ml de suc pe zi.

6. Acidul citric din sucul de lămâie ajută la dizolvarea calculilor biliari, a depunerilor de calciu și a pietrelor la rinichi.

7. Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi legate de îmbătrânirea populației și a celor mai multe tipuri de boli.

8. Coaja de lămâie conține tangeretinul puternic fitonutrient, care s-a dovedit a fi eficient pentru tulburările cerebrale, cum ar fi boala Parkinson.

9. În India, medicina ayurvedică apreciază lămâia ca fruct și pentru proprietățile sale. Este acru, cald, promotor al focului gastric, luminos, bun pentru vedere , înțepător și astringent.

10. Distruge viermii intestinali.

11. Atunci când oxigenul este insuficient și sunt dificultăți de respirație (cum ar fi alpinismul), lămâile sunt foarte utile. Primul om care a atins vârful Muntelui. Everest, Edmund Hillary, a spus că succesul său pe Mt. Everestul s-a datorat în mare măsură lămâilor.

12. Lămâile au proprietăți antibacteriene puternice; experimentele au descoperit că sucul de lămâi distruge bacteriile malariei, holerei, difteriei, tifoidului și a altor boli mortale.

13. Vasele de sânge sunt întărite de vitamina P (bioflavinoide) din lămâie, prevenind astfel hemoragia internă. De asemenea, făcându-l util în tratamentul hipertensiunii arteriale.

14 . Simptomele tulburărilor oculare, inclusiv retinopatia diabetică, s-au arătat în cercetare că se îmbunătățesc datorită rutinei C, întâlnită la lămâi.

15. Lămâile conțin 22 de compuși anti-cancer, inclusiv limonen natural; ulei care încetinește sau oprește dezvoltarea tumorilor canceroase la animale și glicozide flavonolice care opresc diviziunea celulară în celulele canceroase.

16. Conform The Reams Biological Ionization Theory (RBTI), lămâia este SINGURUL aliment din lume care este anionic (un ion cu sarcină negativă). Toate celelalte alimente sunt cationice (ionul are o sarcină pozitivă.) Acest lucru îl face extrem de util pentru sănătate, deoarece interacțiunea dintre anioni și cationi asigură în cele din urmă toată energia celulară.


Comentarii Facebook