Boc spune cât va mai dura EXPLOZIA de cazuri de COVID de la Cluj-Napoca, după ce a vorbit cu epidemiologii


Primarul Emil Boc a declarat că s-a consultat cu experții epidemiologi, care i-au spus că rata de infectare va mai crește timp de 10 zile. 

Acum rata de infectare este de 7,90 la mia de locuitori. În 18 noiembrie 2020, avem 9,67 la mie. Am fost la o rată apropiată de cea de azi, în 7 aprilie 2021. La Cluj, avem 2 avantaje. Aș sublinia aceste lucruri.

Avem o rată bună de vaccinare, poate cea mai bună din România, cu siguranță. Avem o rată de vaccinare de 53,88% populație cu cel puțin o doză. Dacă adăugăm aici, dar nu avem date, cu persoanele care au trecut prin boală, cu siguranță ne apropiem de 60% populație imunizată. Aste ne ajută ca și comunitate să nu facem formă gravă de COVID-19 și prin asta să rămână mai multe locuri terapie intensivă, pentru cei care nu sunt vaccinați și fac forme grave de COVID. Asta este partea plină a paharului, gradul ridicat de vaccinare.

Cu doza trei sunt 8.049 de vaccinați. 

Conform informațiilor primite ne îndreptăm, după o perioadă de creștere în această săptămână, spre o fază de platou la Cluj. Experții ne-a spus că faza de creștere nu este extrem accelerată, ca și în alte orașe, și ne vom îndrepta spre o fază de platou. Nu încă, dar cel mai probabil de săptămâna viitoare, Vom vedea unde se va stabiliza.

Ne mai așteaptă zece zile complicate, după care sperăm să scadă cazurile”, a explicat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook