Boc: În Cluj-Napoca rata de vaccinare e în creștere. Am reușit să nu închidem Clujul


Primarul Emil Boc a spus că pandemia bate în retragere la Cluj, pe fondul unei vaccinări masive. Cluj-Napoca a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 60%.

Emil Boc vrea să ajungem la 80 - 90% rată de vaccinare

Pe municipiul Cluj-Napoca, procentul populației vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin este 59,45%, cea mai mare rată de vaccinare din România. Dacă îi adăugăm pe cei care au trecut prin boală, ne apropiem de 68%. Asta arată responsabilitate, maturitate și o populație care înțelege că numai așa putem ieși din pandemie. Îi felicit pe clujeni pentru faptul că au rămas consecvenți vaccinării. Mulțumesc corpului medical pentru că a stat și a apărat Clujul în fața acestei pandemii. 

Untitled1.jpg

Trebuie să mergem mai departe și să atingem ținta de 80 - 90% unde viața a revenit la normalitate. Acolo trebuie să ajungă și municipiul”, a spus primarul Emil Boc. 

Boc anunță că pandemia bate în retragere

Datele ne arată în primul rând faptul că datorită unui procent foarte ridicat de vaccinare, față de restul țării, trendul de creștere s-a estompat. Mulți spuneau că Clujul va intra în carantină, primul din România, cu cel mai mare problemă. Nu e așa! Suntem după locul 15 - 20 din România ca municipiu. Suntem aici pentru că avem un sistem performant de sănătate. Vaccinarea și un sistem performant ne-au adus în această situație. Creșterea chiar dacă a fost din 4 octombrie, de la 7,9 cazuri la mia de locuitori, la 11,26 la mie, în noiembrie, s-a estompat și acum avem o scădere”, a mai transmis Emil Boc. 

Untitled.png

Comentarii Facebook