Avertismentul medicilor: Zahărul consumă calciul din sânge. Care este singurul aliment dulce care nu are efecte negative


Calciul din sânge este esențial pentru viață. Și are o concentrație optimă doar în prezența vitaminei D, obținută și prin expunere la soare. După consumarea unui produs dulce, cu o cantitate mare de zahăr în componență, calciul din organism este absorbit de zahăr, iar astfel rămânem fără doza necesară de calciu după ce am consumat dulciuri. 

Zahărul conține 99.98% zaharoză. Odată ajuns în aparatul digestiv, îl rupem  în două, adică în fructoză și glucozaă. Este cea mai grea reacție chimică din natură. 

Această reacție nu are loc de la sine. Trebuie un aport de calciu. Metabolizare de calciu presupune un comsum din calciu din organism”, explică prof.univ.dr. Ion Ion de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii.

Zahărul, odată ingerat, consumă calciul din sânge, efect major negativ. Caloriile din zahăr se duc, sub formă de depozite, în ficat. Iar, în exces, produc așa-numita steatoză hepatică. 

Mierea: „zahărul” benefic pentru organism

Albinele culeg nectar din plante. Adică tot zaharoză. Dar o prelucrează și o rup în fructoză și glucoză prin efortul lor metabolic. Așa rezultă mierea. De aceea, mierea este un dulce potrivit pentru organismul uman. Fructoza și glucoza din miere cristalizează este un proces 100% natural. Mai greu cristalizează fructoza, prezența în cea mai mare concentrație în mierea de salcâm.

Mierea de salcâm conține mai multă fructoză și cristalizează foarte încet, într-un termen foarte lung. Este o miere mai ușoară, mai fluidă. Mierea nu este doar un dulce și atât. Conține minerale, vitamina enzome, are efect anti-inflamtor și antioxidant”, explică un specialist în comunicare medical, potrivit stirileprotv.ro.

Diabeticii pot consuma miere

În bolile inflamatorii, bolile cardiovasculare și chiar în diabet pacienții pot consuma miere. Anumite sortimente! Cu acordul medicului de diabet și boli de nutriție, și un diabetic poate consuma miere de salcâm. Găsim în compoziție Crom 3. Ce face acest element? „Cromul 3 care econsiderat biologic activ dintre speciile de crom contribuie la reducere nivelul glucozei din sânge”, spune doctorul Ion Ion. 

Cromul din miere reduce așadar zaharul din sânge. Dar înainte de consum, dacă sunteți diabetic, cereți acordul medicul specialist curant.


Comentarii Facebook