Avertisment privind falsurile alimentare în România: Chiar și carnea se poate falsifica, totul cu ajutorul aromelor de vită şi porc


Falsurile alimentare sunt din ce în ce mai elaborate. Inclusiv carnea poate fi falsificată ajutată de noile arome artificiale și potențiatorii de gust care au apărut pe piață.

Avertismetul vine din partea Asociației Clusterului de Bioeconomie Suceava-Botoșani, care amenajează un laborator pentru depistarea falsificărilor din industria alimentară și va avea o componentă unică în țară. 

Este vorba despre un laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor cu mai multe componente. Laboratorul va fi amenajat într-una dintre halele Centrului Economic Bucovina, care se află lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava. „Probabil va fi singurul laborator de acest tip din regiunea de nord-est, iar pe anumite analize de biologie moleculară și analize genetice va fi singurul din țară”, a afirmat prof.univ.dr.ing. Mircea Oroian, potrivit Adevărul

„Au apărut arome pentru carne de vită și de porc”

Se pot face multe, multe falsuri în ceea ce privește fabricarea produselor alimentare. Au apărut arome pentru carne de vită și de porc. Se folosește fumul lichid. Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun. Trebuie să avem oameni sănătoși. Sper ca acest laborator să-și facă treaba cum trebuie”, a declarat Alexandru Șcheul.

El a explicat că în prezent unele analize pentru testarea calității produselor din carne sunt făcute în unitățile de producție, iar altele sunt făcute, contra cost, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, notează Botosaneanul.


Comentarii Facebook