Criză de medicamente și materiale sanitare în spitalele din România. Lipsesc lame de bisturiu, sonde și substanță de contrast


Sănătatea bolnavilor internați în spitalele din România este pusă în pericol din cauza crizei medicamentelor și a materialelor sanitare, care de cele mai multe ori lipsesc cu desăvârșire. 

Pandemia, criza energetică, războiul din Ucraina și valul de scumpiri au dus la stagnarea producției așa că producătorii nu-și pot onora comenzile. Lipsesc așadar din spitale lame de bisturiu, sonde urinare sau sonde de aspirație traheală, pe lângă majoritatea produselor sanitare, precum tifon și dezinfectatnt. 

Suntem pe o linie de plutire, dar avem din păcate din ce în ce mai des informări din partea unor furnizori că nu vor putea livra sau nu vor putea livra la prețurile pe care le-am contractat în urmă cu un an”, a explicat managerul spitalului Bagdasar Arseni, Andi Nodiț. 

O astfel de situație este acum pentru substanța de contrast folosită în investigațiile imagistice, în momentul de față avem stocuri dar am primit o scrisoare de la furnizorul nostru care ne-a spus că nu ne poate asigura la prețul la care noi am contractat. Va trebui să găsim produsul la alt furnizor care să ne permită să funcționăm în continuare”, a mai adăugat acesta, potrivit Antena 3 CNN. 


Comentarii Facebook