Atracția față de bărbați poate duce la tulburări alimentare. Femeile sunt cele mai afectate, potrivit unui studiu


Un articol publicat în „Journal of Eating Disorders” sugerează că atracția față de bărbați este un factor de risc pentru tulburările alimentare. Tulburările de alimentație sunt tulburări psihologice foarte grave și mortale care au multe efecte negative asupra persoanelor care suferă de ele.

Prevalența tulburărilor de alimentație este mai mare la femeile și bărbații care sunt atrași de bărbați decât la bărbații care sunt atrași de femei. Indiferent de sexualitate, bărbații pun un accent mai mare pe atractivitatea fizică a partenerilor lor romantici decât femeile, ceea ce i-a determinat pe cercetători să formuleze ipoteza că atracția față de bărbați poate fi un factor de risc pentru tulburările de alimentație, scrie Psypost. 

Autorul studiului, Pedro Maria Ruiz de Assin Varela și colegii săi au folosit un eșantion de 398 de femei și bărbați hetero și homosexuali. 45% dintre participanții de sex masculin și 68% dintre participanții de sex feminin au declarat că au fost atrași de bărbați. Participanții care sunt atrași de bărbați au prezentat niveluri mai mari de simptomatologie a tulburărilor de alimentație. Această relație a fost nuanțată de simptomele specifice tulburărilor de alimentație. Nemulțumirea corporală a fost mai mare la participanții care au raportat că sunt atrași de bărbați, dar a fost, de asemenea, mai mare la femei, indiferent de sexualitate, scrie Alephnews. 

Femeile sunt cele mai afectate. Simptomele de bulimie au fost ridicate la femeile heterosexuale față de femeile lesbiene, dar a fost similară între toți bărbații, indiferent de sexualitate. Acest studiu oferă un anumit sprijin pentru teoria conform căreia riscul tulburărilor de alimentație poate fi oarecum afectat de comportamentele de împerechere.

Comentarii Facebook