Aproape jumătate din populația adultă a României este imunizată anti-COVID. La Cluj, imunizarea a ajuns la 55%


România are o rată de acoperire vaccinală de 36.5%, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%", a declarat şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria

Clujul, pe locul 2 la vaccinarea pe țară

Mai mult, Gheorghiță a precizat că Bucureştiul are o acoperire vaccinală de peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, fiind urmat de judeţul Cluj, cu 55%, şi judeţul Constanţa, cu 50%. 

Mai avem 13 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 40% şi 50%, 21 de judeţe - între 30% şi 40% şi au mai rămas cinci judeţe care au acoperire vaccinală între 25% şi 30%", a mai precizat acesta.

Gheorghiţă: „Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va fi ferm recomandată"

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va fi recomandată celor care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, iar pentru ceilalţi vaccinul va fi recomandat în funcţie de rapoartele de risc-beneficiu, pentru a se vedea care va fi impactul vaccinării asupra riscului de infecţie şi asupra transmiterii, notează news.ro.


Comentarii Facebook