A început sezonul căpușelor! Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă ai fost mușcat


Pe măsură ce vremea devine mai plăcută și iarba își arată splendoarea, apare un inamic nevăzut care așteaptă în tufișuri și păduri. Intervalul mai - septembrie este momentul în care sunt înregistrate cele mai multe cazuri de mușcături de căpușă. Aceste mici creaturi preferă solul umbrit și umed, iar zonele cu iarbă, tufișuri și păduri devin locurile ideale pentru ele.

Un fapt îngrijorător este că 17% dintre căpușe sunt infectate cu bacteria Borrelia, care provoacă boala Lyme, iar statisticile arată că această infecție este în creștere.

Primul semn al infecției este eritemul migrator, care apare în 60-80% dintre cazuri și poate fi confundat cu o simplă erupție cutanată. Infecția diseminată, al doilea stadiu al bolii, apare dacă nu se primește tratament adecvat și poate afecta sistemul nervos, cardiac și articular.

Pentru a te proteja, inspectează-ți atent pielea după fiecare plimbare în natură și folosește spray-uri anti-căpușe. Dacă ai fost mușcat, consultă un medic. Totodată, poți face un test rapid pentru boala Lyme, care poate fi utilizat acasă și oferă rezultate în doar câteva minute, cu o precizie de 90%, potrivit ziare.com.

Comentarii Facebook