Duminica 28 Aprilie

Surclasat de Oradea cu pasaje peste tot, Clujul lui Boc investește într-un pasaj 26 de milioane de euro


Consiliul Local Cluj-Napoca (CLCN) a aprobat suma pentru realizarea unui pasaj rutier la intersecția Bd. Muncii cu str. Oașului.

Vorbim fix despre intersecția de coșmar de la Auchan Iris, unde se construiște foarte mult, iar Emil Boc vrea să asigure fluidizare pentru a se construi mai mult.

Consiliul Local Cluj-Napoca (CLCN) a aprobat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții de realizare a unui pasaj rutier la intersecția Bd. Muncii cu str. Oașului. Municipalitatea clujeană urmărește realizarea unui pasaj subteran de 85 m (lungimea tronsonului propus pentru amenajare: 444 m), reconfigurarea zonei de pe amplasament, înlocuirea șinelor de tramvai.

Valoarea investiției se ridică la 130 milioane lei, aceasta fiind stabilită în studiul de fezabilitate de către compania de arhitectură Costin și Vlad Birou de Proiectare. Consilierul local Călin Groza a propus refacerea studiului de fezabilitate pentru ca pasajul să cuprindă și sensul giratoriu de la intersecția Bd. Muncii cu str. Fabricii, corelarea proiectului cu viitoarea centură de nord, însă sugestiile sale au fost respinse.

După acest pas e va face o licitație pentru proiectare (6 luni) și execuție (22 luni). Banii pentru această investiție vin din fonduri locale.

Comentarii Facebook