Zona Detunata din cartierul Gheorgheni, refacuta de Primarie. E.ON Gaz baga bete in roate proiectului VIDEO


Primaria Cluj-Napoca e la un pas de a finaliza lucrarile de refacere a zonei Mercur - Detunata - Meses, mai putin o alee pe care E.ON Gaz a anuntat in timpul lucrarilor ca vrea sa o sparga.

Primarul Sorin Apostu s-a declarat foarte nemultumit de faptul ca reprezentantii furnizorului de gaze naturale sparge Aleea Detunata. "Ne-am trezit cu cei de la E.ON Gaz ca vor sa sparga Aleea Detunata, dupa ce in ultimii ani strada a fost sparta de nenumarate ori. Ma si intreb ce o tot sparg si ce conducte mai inlocuiesc", a spus edilul sef.

In afara acestei probleme, intreaga zona a fost refacuta si seamana cu proiectul finalizat in zona Plopilor. "Au fost refacute aleile intre blocuri, a fost extins si modernizat iluminatul public, dar au fost facute si lucrari de plantari in zonele verzi si amenajarea locurilor de joaca.  Astfel, dupa 30-40 de ani de cand nu s-a mai investit nimic in aceasta zona, am refacut zona pentru cel putin tot atatia ani", a mai spus Sorin Apostu.

Lucrarile de amenajare a zonei Detunata au inceput in 21 martie 2011, timp in care au fost reabilitate 12 alei de acces intre blocuri, 4 alei de acces in garaje si au fost create 107 noi locuri de parcare. Suprafata carosabila asfaltata este de peste 5.200 mp.

In prezent se mai lucreaza la Aleea Meses, urmand ca in luna iulie sa inceapa lucrarile pe Aleea Detunata, dupa finalizarea unor lucrari de reparatii prgramate de compania E.ON Gaz. Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare a fost de 2.500.000 lei.

Intre 15 iulie – 15 august se va continua cu reabilitarea aleii Alexandru Vaida Voevod. In anul trecut s-au reabilitat aleile din perimetrul cuprins intre Baisoara si Bizusa, atfel incat, o data cu teminarea zonei Detunata – Meses - Vaida Voievod, practic toate aceasta zona a cartierului Gheorgheni va fi reabilitata complet.

Tot in zona Detunata, strazile Unirii, Detunata, Baisoara si Liviu Rebreanu, Primaria executa in acest an lucrari de extindere si reabilitare a sistemului de iluminat public. In total se vor monta 252 de aparate de iluminat cu consum economic.

Valoarea totala a lucrarilor este de 2.000.000 de lei.

 

Vezi si...

Aleile din cartierul Plopilor Vechi au fost modernizate - FOTO

Comentarii Facebook