Liberalii clujeni vor ca cei care isi instaleaza sisteme de incalzire bazate pe energie verde sa fie scutiti 2 ani de la plata impozitului pe locuinta

TNL Cluj-Napoca propune acordarea unor facilitati fiscale pentru persoanele fizice care isi instaleaza in regie proprie sisteme de incalzire de utilizeaza energie regenerabila.

 

"Ca masura de incurajare a investitiilor in energia verde, solicitam scutirea in proportie de 100% de la plata impozitului pe locuinta, pentru doi ani de zile, a clujenilor care opteaza pentru surse alternative de energie". sustine Ioan Baldea, presedintele OT Cluj-Napoca.

 

In acest fel, considera Ioan Baldea  clujenii care realizeza lucrari de montare si punere in functiune a instalatiilor cu panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si/sau incalzirii locuintelor, a panourilor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice sau pompe de caldura ar trebui sa beneficieze de scutirea de la plata impozitelor pe casa timp de 2 ani. Scutirea ar trebui sa se acorde doar celor care nu beneficiaza de finantare de stat prin programe guvernamentale sau locale si nu au datorii catre bugetul local.

 

"Totodata, Primaria ar trebui sa ia in considerare acordarea acestei facilitati si persoanelor fizice care isi vor izola termic integral locuintele, conform normelor in vigoare, sau isi vor reabilita fatada exterioara a imobilelor in care locuiesc, pe cont propriu. Aceste lucrari pot fi sprijinite si prin scutirea de la plata a taxelor necesare pentru eliberarea autorizatiilor de construire", sustine Ioan Baldea.

Comentarii Facebook