Camere de supraveghere, montate in Cimitirul Central pentru a opri vandalizarile


Primaria Cluj-Napoca va amplasa camere video in Cimitirul Central, in urma cazurilor de vandalizare a mormintelor maghiare, care au fost stropite cu ulei ars.

"Vor fi montate camere de supraveghere video in incinta cimitirului, in puncte considerate ca importante in demersul de a putea asigura o mai buna supraveghere a cimitirului. Aceste camere vor suplimenta numarul de mijloace de supraveghere video deja utilizat de catre cei responsabilii cu paza cimitirului, amplasate la intrarile nedotate cu paznic ale acestuia", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.
   
Municipalitatea a lansat si numarul 984, unde clujenii pot sesiza cazurile de vandalizare a  unor monumente funerare. 

"Cimitirul Central este un obiectiv complex aflat in administrarea  Serviciului Administrare Cimitire Domeniul Public, din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, avand atat o functiune practica, de a oferi solutii pentru inhumarea clujenilor, precum si o functionalitate de obiectiv turistic prin interesul pe care il arata vizitatorii in cautare de monumente valoroase din punct de vedere artistic, sau importante prin personalitatile marcante ale orasului, care isi dorm aici somnul de veci", a mai spus Oana Buzatu.

Vandalizarea mormintelor maghiare a fost semnalata de consilierii locali UDMR, in sedinta din 15 iunie.

 

Vezi si...

Morminte maghiare stropite cu ulei ars in Cimitirul Central

Comentarii Facebook