VIDEO - UMF Cluj a inaugurat o nouă cantină pentru studenți, iar SUTE de tineri vor mânca gratuit. Cum s-a reușit acest lucru


Studenții Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca vor putea, începând de miercuri, 22 martie 2023, să ia masa într-o cantină nouă. Restaurantul studențensc este situat chiar în clădirea Facultății de Medicină, în campusul Hașdeu, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 23. Proiectul s-a realizat în parteneriat cu faimosul Chef Adrian Hădean.

Împlinim o promisiune făcută acum trei ani, la preluarea mandatului și pe care am reușit să o ducem la bun sfârșit. Este o cantină modernă, care va spori capacitatea de servire a mesei și care va veni în sprijinul studenților și colegilor noștri. Este un ajutor pentru studenții care nu mai sunt nevoiți, de acum, să parcurgă drumul la cantina de pe strada Victor Babeș și apoi înapoi la cursuri, ci pot lua masa în zona unde au ore. În cadrul strategiei noastre pentru creșterea calității activității universitare, pe primul loc se află comunitatea academică, studenții și cadrele didactice. Pe lângă activitățile de educație și cercetare pe care le întreprindem în cadrul universității, trebuie să avem grijă și de starea de bine a studenților și a colegilor noștri, iar masa reprezintă un aspect foarte important”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

rector.jpg

Chef Adrian Hădean a venit în sprijinul UMF prin asociația sa, Black Sea FooDignity. Acesta va ușura accesul tuturor studenților, dar mai ales celor defavorizați, la o masă caldă zilnică: ”Această idee de a aduce studenților o mâncare foarte bună la niște prețuri extrem de mici este mai mult decât seducătoare [...] dorim să facem lucrul ăsta cât mai bine cu putință. Este un program menit să aducă mai mult sens și mai mult bine în viețile studenților de la UMF”

chef.jpg

Mâncare la prețuri foarte accesibile, pentru studenții UMF 

Directorul general al UMF, Valentin Mudura, a ținut să precizeze că elevii cu burse sociale vor beneficia de mâncare gratuită, garantând disponibilitatea a 350 de mese gratuite pentru cazurile studenților defavorizați. ”Este un spațiu generos, amenajat și echipat conform celor mai înalte standarde. În acest moment, avem personal suficient pentru ambele cantine, dar pe viitor va fi, probabil, necesar să angajăm personal suplimentar. Meniurile sunt concepute de un specialist în nutriție și dietetică cu experiență, absolvent al universității noastre, iar prețurile încep de la 4 lei pentru o supă și 10 lei pentru un fel principal. De exemplu, în acest moment, un meniu cu două feluri costă între 10 și 20 lei, dar studenții care beneficiază de bursă socială îl primesc gratuit. În medie, asigurăm hrana pentru aproximativ 1.200 de persoane pe zi“, a precizat dr. ec. Valentin Mudura, directorul general administrativ al universității. 

Pentru studenți și personalul universității, prețurile vor fi extrem de accesibile, din spusele directorului, o masă completă care cuprinde felul 1, felul 2 și o salată, va fi în jur de 12 - 14 lei.

bd0f7a0ed71e327fdeef2f91451beeeb.jpg

Noua cantină are o capacitate de 60 de locuri, aceasta va funcționa în tandem cu restaurantul studențesc de pe strada Victor Babeș nr. 13. Investiția în noua cantină s-a ridicat la 430.000 lei (86.000 euro), fiind realizată din fondurile proprii ale universității clujene.

33ab443ae426962a43e520ec418ae536.jpg

Foto: Coadă de la cantina veche a UMF

Cantina cea nouă se deschide în sprijinul celei vechi, unde până în acest moment cozile erau la ordinea zilei.

Comentarii Facebook