Alin Tișe vrea gazon ca pe ”celălalt” stadion al Clujului. Nici nu i-a putut rosti numele! Cine va închiria, va plăti toate stricăciunile


Gazonul de pe Cluj Arena va fi înlocuit și regulile se vor schimba, pentru cei care vor închiria de acum stadionul.

În ultima perioadă gazonul a arătat foarte rău, am creat mari dificultăți echipei și am încurcat competiția cu starea proastă a gazonului. Din momentul în care am constituit bugetul ne-am gândit să schimbăm gazonul de pe Cluj Arena, nu neapărat din cauza competiției. Nu a fost niciodată schimbat integral și nu s-a schimbat nici infrastructura în totalitate.

Nu discutăm doar de un rulou de iarbă, ci de sistemul de drenaj, sistemul de încălzire și alte lucruri care sunt importante. Dacă am schimba doar gazonul, ar fi foarte simplu. Stadionul are nevoie de această schimbare, gazonul e uzat și nu mai rezistă. E o onoare să găzduim Europeanul de tineret și ne-a determinat să facem această operațiune”, a explicat președintele CJ, la ZIUA Live.

Licitația este în curs și luni, 27 martie, va fi cunoscut câștigătorul.

Sper să aibă viață cât mai lungă. Probabil de acum va fi schimbat mai des. Nu vom accepta doar să se cârpească pe bucăți. Pe lângă iarbă se distruge și infrastructura. Greutatea oamenilor apasă pe acele sisteme.Dacă se dorește să avem și evenimente culturale trebuie să le facem loc, dar fiecare trebuie să știe că atunci când afectează sportul și pune în pericol sistemul de drenaj sau cel de încălzire trebuie să le înlocuiască.

Cu siguranță vor fi supărări, dar vom încerca să avem o astfel de prevedere în contractele cu cei care folosesc gazonul. Atât timp cât afectezi sistemele, ești dator să le înlocuiești. Licitația este în curs, luni vom anunța câștigătorul, după perioada de depunere a contestațiilor. Dacă nu vor fi evenimente neprevăzute putem semna și firma poate începe înlocuirea gazonului.

Am solicitat un gazon de genul celui care a fost pus PE celălalt stadion din oraș și care a fost folosit și la alte stadioane cu gazon bun din România. Termenul de execuție este de 20 de zile. Sper ca firmele să se încadreze și să putem avea cât mai repede sistemul pus la punct. În paralel noi vom începe și alte renovări. Am ales un gazon care a arătat că se poate adapta a clima din România.

Sper să fie un gazon de calitate și să nu mai fie dificultăți pentru echipele de fotbal. Vom avea o carte tehnică a gazonului, câte evenimente pot fi pe săptămână, cât trebuie încălzit. Dacă cei care fac mentenanța vor stabili că poți juca doar două meciuri pe săptămână, atunci atâtea se vor juca.

În mod evident prioritatea noastră este să fie în condiții bune pentru echipa care are casa acolo. Luni este termenul final, dacă lucrurile sunt normale marți vom semna contractul după care avem 20 de zile perioadă de muncă în care firmele vor trebui să se implice”, a spus Alin Tișe.

Comentarii Facebook