VIDEO. Europarlamentară, despre încercarea PNL-PSD-UDMR de a dezincrimina abuzul în serviciu: „Le cer acelor colegi să nu ne mai facă de rușine”


Ramona Strugariu (europarlamentar Reper), a luat cuvântul în fața Parlamentului și Comisiei Europene, denunțând încercarea guvernanților noștri de a ridica pragul abuzului în serviciu la 250.000 de lei.

 “Senatul României a votat un amendament care dezincriminează practic abuzul în serviciu, stabilindu-i un prag de 50.000 de euro. Adică o mașină de lux sau un apartament din provincie. Eu sper că acest lucru s-a întâmplat dintr-o regretabilă eroare și le cer acelor colegi din coaliția de guvernare care propun stimulente pentru corupție să înceteze să ne mai facă de rușine. Atunci când căutăm susținere și credibilitate la Bruxelles pentru Schengen sau alte lucruri, trebuie mai întâi să nu ne batem joc de România acasă și să ne facem treaba acolo”, a afirmat europarlamentara.

Senatorii care au votat stabilirea unui prag de 250.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu spun acum că nu au știut ce votează.

Ministerul Justiției a anunțat că va susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 lei pentru abuzul în serviciu.

Decizia a venit după uriașul scandal politic iscat de adoptarea în Senat a pragului de 250.000 lei pentru incriminarea abuzului în serviciu.

Coaliția a acuzat după vot că, de fapt, n-a știut ce votează.

În Camera Deputaților ar urma să se micșoreze pragul de la 250.000 lei la 9.000 lei.

Comentarii Facebook