Victoria democratiei din Republica Moldova, sarbatorita la Cluj, in Piata Unirii!


Basarabenii au sarbatorit cu urale si cu un mars ad hoc victoria fotelor democratice de la alegerile din Republica Moldova.

La Cluj Napoca, au votat astazi 1.345 au cetateni modoveni. Imediat dupa ora 21.00, cand au fost facute publice rezultatele exit poll -ului, ei au inceput sa cante Imnul Republicii Moldova, "Limba noastra", dupa care au pornit intr-un mars pana in Piata Unirii.

"Suntem bucurosi dupa rezultatele exit poll -ului. Nu ne asteptam pentru ca la orele amiezii erau informatii ca fortele comuniste avea circa 35 - 36% din voturi. Acum ne-am linistit, pentru ca rezultatul este clar, comunistii au numai 26% din sufragii", a declarat pentru Stiri de Cluj Nicolae Leva, presedintele de onoare al Asociatiei Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj Napoca.

Potrivit exit poll -ului, la alegerile de peste Prut, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a obtinut 34,4% din voturi, Partidul Comunistilor, 26%, Partidul Liberal, 15,6%, Partidul Democrat, 15,1%, iar Alianta Moldova Noastra, 3,1%, dar este posibil ca dupa redistribuire sa obtina procentul necesar pentru a intra in Parlament.

Deliberativul de la Chisinau il va alege si pe presedintele Republicii Moldova.

Comentarii Facebook