Victor Ponta recunoaște că a fost arogant în campanie: ”E clar că oamenii m-au sancționat”



Premierul Victor Pointa și-a recunoscut greșelile din campania electorală de la alegerile prezidențiale și chiar a recunopscut că a fost arogant.

Victor Ponta a vorbit în cadrul unui interviu despre alegerile pierdute de PSD și campania electorală. Acesta a precizat că a început să realizeze semnificația votului românilor din 16 noiembrie.

Încep să înțeleg. Nu cred că cineva după trei săptămâni are semnificația votului. Sunt niște cauze care țin de mine ca și candidat, sunt cauze care țin de forța politică, de formațiunea politică pe care o reprezint și sunt cauze care țin de așteptările unui electorat, ale celor care au venit în turul doi, unii spun că sunt cei de pe Facebook, e vorba de așteptările unor alegători cărora nu le-a răspuns nici PSD, nu le-am răspuns nici eu, nici partea adversă, mă refer la ACL și care prin votul de pe 16 au dat un semnal tuturor, nu doar mie”, a spus Victor Ponta, într-un interviu pentru realitatea.net.

Premierul a recunoscut că are multe lucruri să își reproșeze în urma pierderii alegerilor, printre care se numără și proasta organizare a alegerilor în diaspora.

De la lucruri tactice, cum a fost problema cu diaspora: că nu am reușit să organizăm bine alegerile, nu a fost nicio chestie de intenție, a fost eroarea noastră de gândire că dacă au fost 297 de secții în 2009, o să fie tot 297 de secții acum. E eroare totală, cu consecințele pe care le știți 2 Programul meu generalist, în care ne-am adresat tuturor și pensionarilor și mediului de afaceri, facem pace și liniște, ceea ce nu cred că dorea toată lumea. 3. Faptul că nu am reușit să câștig bătălia comunicațională pe ideea de pomeni electorale. În continuare susțin că faptul că indexez pensiile nu e o pomană electorală, dincolo de faptul că e o prevedere legală, eu nu cred că cei de la ACL ar fi zis să nu indexați pensiile. Dar ideea că eu iau de la cei activi și dau la... Toată demonizarea aceasta a electoratului, faptul că toți ar fi hoți, pomanagii, totul a fost o clară incapacitate a mea. 4. Atitudinea mea, e clar că oamenii m-au sancționat pentru o anumită atitudine a mea”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de intervievator dacă a fost arogant, Victor Ponta a răspuns: ”Da. Da, cred că da (am fost arogant, n.red.). Nu știu dacă eu ca persoană, dar cu siguranță așa a fost perceput modul de guvernare al PSD, inclusiv ideea de a nu da toată puterea unei singure formațiuni. Sunt multe lucruri care trebuie schimbate la mine, la manifestarea politică. Chestia cu protejarea corupțiilor, faptul că noi suntem cei care îi protejăm pe corupți, a costat enorm și cred că este un mesaj nu doar pentru noi. Până la urmă nu am protejat pe niciunul. Categoric am crezut că prin explicații largi, rezolv lucrurile. Lucrurile trebuie transmise însă foarte concis și tranșant”.

Comentarii Facebook