Victor Ponta pentru El Pais: Demisionez dacă se constată că am plagiat


Premierul României, Victor Ponta, a declarat într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Pais că va demisiona dacă se va dovedi că a plagiat.

Premierul a explicat și de ce a ales să meargă la Consiliul Europei în locul lui Traian Băsescu: "Principalele probleme care vor fi discutate sunt unele sociale, economice şi bugetare. Potrivit Constituţiei României, Guvernul are atribuţii în aceste domenii. Drept urmare, Parlamentul a aprobat ca premierul României să meargă la întâlnire".

Despre cazul Adrian Năstase, Victor Ponta a spus: "Potrivit statutului nostru, Adrian Năstase a încetat să fie membru PSD în momentul în care a fost pronunţată decizia definitivă. Le respect decizia instituţiilor, însă eu şi partidul trecem prin momente grele. În vremea lui Năstase, România a fost primită în NATO şi au fost încheiate negocierile cu Uniunea Europeană".

Interviu:

ÎNTREBARE: În România sunt momente de tensiune politică. Vă întreb direct: aţi plagiat?

VICTOR PONTA: Nu...

ÎNTREBARE: În cazul în care Comisia de Etică decide că aţi plagiat...

VICTOR PONTA: Atunci, cu siguranţă mă retrag.

ÎNTREBARE: Demisia...

VICTOR PONTA: Da. Îmi asum responsabilitatea, dar am fost acuzat pe baza unui criteriu politic şi, pe deasupra, nu au dorit să asculte punctul meu de vedere.

Comentarii Facebook