Victor Ponta explică motivul real pentru care a renunțat la șefia PSD: Simt nevoia sa fac niste precizari



Premierul Victor Ponta a decis să posteze un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care să explice motivele plecării sale din fruntea partidului PSD.

Acțiune lui Ponta vine la doar o zi după ce Liviu Dragnea a fost ales drept noul președinte interimar al partidului.

Iată ce a scris premierul pe rețeaua de socializare:

Simt nevoia sa fac niste precizari pentru oamenii de buna credinta ( care pot fi eventual derutati de neobosita Propaganda securista din tara noastra ).


1 - votul de ieri din CEX ul PSD a fost corect, democratic si concludent / sprijinul colegilor mei pentru Liviu Dragnea ca presedinte interimar si pentru ideea de unitate este evident. Nu doar ca respect acest vot , dar am toata vointa si buna credinta de a-l sprijini pe Liviu in sarcina dificila pe care si-a asumat-o/ asa cred ca este bine pentru PSD, pentru Coalitia de Guvernare si pentru oamenii care ne-au votat (dar si pt ca Liviu Dragnea a fost alaturi de mine in tot mandatul meu de peste 5 ani si am datoria morala sa fac acum acelasi lucru fata de el).


2 - vreau sa imi dedic toata energia si experienta pt a duce la bun sfarsit ( in Decembrie 2016) un Proiect National la care tin foarte mult - scoatere Romaniei din prapastia economica si sociala unde ajunsese la inceputul anului 2012 ( obiectiv deja realizat ) si consolidarea noastra ca tara fruntasa in UE la crestere economica si echilibru social, oportunitati de afaceri si creare de locuri de munca, dezvoltarea a infrastructurii, stabilitate si predictibilitate privind salariile si pensiile! Pentru finalizarea acestui Proiect National sprijinul partidelor din coalitie si al liderilor acestora ( Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin) este esential.


3. Este evident ca pentru bataliile electorale din 2016 PSD are nevoie de un suflu nou si de o implicare totala in munca politica si organizatorica / nu mi-a reprosat nimeni si nu mi-a cerut nimeni sa renunt la conducerea Partidului dar nu era nevoie, pt ca am simtit eu singur ca nu mai aveam resursele ( in primul rand motivationale si de timp) pt asa ceva; asa ca am cerut colegilor mei sa decida cine sa ii conduca in acele batalii iar eu voi fi in echipa pe orice pozitie se considera necesara / ei l-au ales pe Liviu si eu il sprijin pe el, PSD si Noul USL ca sa evitam in 2016 o noua editie a blestemului "Mesterului Manole" pe care am tot trait-o din 1989 incoace!

Comentarii Facebook