Victor Ponta, dispus să acorde un post de ministru UDMR


Premierul Victor Ponta a declarat că este de acord să ofere un post de ministru partidului UDMR în viitorul cabinet, pentru a evita să fie perceput ca "un guvern de două treimi ca cel din ţara vecină, din Ungaria, care asupreşte minorităţi politice sau naţionale".


Întrebat dacă ar fi dispus să acorde UDMR un portofoliu de ministru, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, eu aş fi dispus, în ideea în care actuala majoritate şi actualul Guvern trebuie ferit de percepţia că este un guvern de două treimi ca cel din ţara vecină, din Ungaria, care asupreşte minorităţi politice sau naţionale. Este părerea strict a mea, personală. Garantez că, dacă luni preşedintele Băsescu mă nominalizează ca şi candidat la funcţia de prim-ministru, împreună cu domnul Antonescu şi domnul Daniel Constantin, vom avea o asemenea discuţie cu UDMR", a spus Ponta, precizând însă că nu ştie care va fi finalul acestei discuţii, informează Mediafax.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă seara că va urma o întâlnire cu liderii USL pentru discutarea intrării la guvernare a Uniunii, după desemnarea primului-ministru.

Comentarii Facebook