Vasile Puscas, participa miercuri, 7 septembrie, la un seminar la Bruxelles


Profesorul Vasile Puscas, directorul Institutului de Studii Internationale din cadrul UBB Cluj si fost negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, va participa la un seminar la Bruxelles, in calitate de speaker.

Vasile Puscas va fi prezent la seminarul "Extinderea UE: lectii invatate". "Evenimentul, organizat de Fundatia Europeana pentru Studii Progresive (FEPS) si Forumul European pentru Democratie si Solidaritate (EFDS), va avea loc in Bruxelles, incepand cu ora 10.00. Seminarul va aborda aspecte legate de "Criteriile de aderare de la Copenhaga", utilizate pentru valul al cincilea de extindere a Uniunii Europene, finalizat in 2004 si 2007. Pe agenda dezbaterilor figureaza prezentarea "lectiilor integrarii", din partea statelor care au aderat la UE in ultimul val de extindere, precum si identificarea unei legitimitati in perspectiva continuarii extinderii UE", se arata intr-un comunicat de presa trimis de Institutul de Studii Internationale Cluj.

Profesorul Vasile Puscas va prezenta, in cadrul interventiei sale, experienta Romaniei in ceea ce priveste procesul de extindere a UE.

La seminar participa membri ai PE, reprezentanti ai institutiilor europene, ai altor organizatii internationale, ONG- uri, personalitati din mediul academic si stiintific, in special din tarile Europei Centrale si de Est.

Comentarii Facebook