Primaria Cluj-Napoca vrea sa atraga fonduri elvetiene nerambursabile pentru proiecte ecologice


Primaria Cluj-Napoca vrea sa atraga fonduri elvetiene nerambursabile, dintr-un program de imbunatatire a mediului inconjurator, care are valoarea de 37 de milioane de franci elvetieni.

"Primaria Cluj-Napoca isi va depune candidatura pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare romano-elvetian, aria tematica 'imbunatatirea mediului inconjurator', finantare a carei valoare maxima este de 37 de milioane de franci elvetieni. Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat angajamentul de a sustine proiectele pentru care se solicita finantare, in ipoteza selectarii proiectelor propuse de municipalitate ca eligibile in program, procentul de cofinantare fiind de 15 la suta", a declarat primarul Sorin Apostu, la finalul sedintei Consiliului Local.

Fondurile vor fi directionate catre investitii in reabilitarea termica a unor cladiri din patrimoniul municipiului, scoli si gradinite, dar si pentru instalarea unor panouri solare in centralele termice ale Regei Autonome de Termoficare.

In plus, din acest bani mai pot fi reabilitate statiile de transport in comun si dotarea lor cu instalatii de iluminat bazate pe panouri solare si pentru achizitionarea unor troleibuze ecologice.

"Suma nerambursabila care poate fi atrasa este de maxim 85 la suta din valoarea totala eligibila a unui proiect. Pentru noi, orice sursa de finantare disponibila este un obiectiv important in incercarea de a suplimenta bugetul de investitii al municipiului. Accesarea acestui fond nerambursabil elvetian ar putea grabi implementarea proiectelor de reabilitare a unor cladiri publice, sau ar creste semnificativ ritmul de achizitie a unor noi mijloace de transport in comun, nepoluante", a mai spus Sorin Apostu.

Comentarii Facebook