Valeriu Gheorghiţă a fost numit director al Spitalului SRI, chiar după ce a fost înlocuit în funcţia de coordonator al campaniei de vaccinare


Valeriu Gheorghiţă a fost numit noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. Agrippa Ionescu”, în aceeaşi zi în care premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea mandatului acestuia ca preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării.

Valeriu Gheorghiţă a fost înlocuit de Andrei Baciu în funcţia de coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, însă la scurt timp Serviciul Român de Informaţii a anunţat că „începând cu 1 martie 2022, colonel doctor Valeriu Gheorghiţă va face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informaţii, preluând funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. Agrippa Ionescu”.

Citește și: Valeriu Gheorghiță, înlocuit cu Andrei Baciu în funcția de Președinte al comitetului care coordonează Campania de Vaccinare anti-COVID-19

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecţioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este şef de lucrări, transmite SRI.

În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

La conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală. Conducerea SRI îi urează bun venit”, se menţionează în comunicat.

Mesajul de „adio” al lui Valeriu Gheorghiţă

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a transmis, miercuri, un mesaj la încheierea activităţii sale la şefia Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19, în care a afirmat că reperele sale au fost „buna-credinţă, transparenţa, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog şi comunicarea cu toţi cei implicaţi, empatia şi înţelegerea faţă de ezitările şi preocupările oamenilor".

Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea şi încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea şi expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilităţile de stocare, reţeaua de distribuţie, centrele de vaccinare fixe şi mobile, programarea, platformele de informare şi comunicare, până la procedurile şi instrucţiunile care au asigurat coerenţa procesului de vaccinare. (...) Fiecare persoană care a ales să se vaccineze, fiecare viaţă salvată ne-au motivat şi au reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.


Comentarii Facebook