Valeriu Gheorghiță, înlocuit cu Andrei Baciu în funcția de Președinte al comitetului care coordonează Campania de Vaccinare anti-COVID-19


Valeriu Gheorghiță a fost înlăturat din fruntea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Acesta a fost înlocuit de Andrei Baciu. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Decizia a fost luată marți, 1 martie, de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. 

Printr-o altă decizie luată la începutul lunii martie, premierul a cerut încetarea calității de președinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiță, șeful Centrului Medical de Intervenție Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davilla”, astfel acesta a fost înlocuit de Andrei Baciu. 

Valeriu Gheorghiță a fost numit în fruntea CNCAV în urmă cu un aproximativ un an și jumătate. Medicul de 40 de ani a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Valeriu Gheorghiță s-a ocupat în ultimele luni de tot ceea ce înseamnă campania de vaccinare, dar lucrurile nu au mers în direcția dorită de autorități.


Comentarii Facebook