Boc e ”fript” pentru că nu are bani pentru Centura Metropolitană. Acum spune că ar fi renunțat la metrou pentru centură


Boc continua asaltul asupra USR, pe care îi acuză că din cauza lor Clujul nu are centură metropolitană, ci va avea metrou. 

La USR -iștii ăștia se pare că nici ziua nu e zi, nici noaptea nu e noapte. Eu în Consiliul Local am prezentat documentul inițiat de Guvernul României înainte de a ajunge USR la Guvernare, în valoare de 30,4 miliarde de euro, făcut de Ministerul Fondurilor Europene, unde la pagina 237 este trecută Autostrada Transilvania, plus pachet de conectivitate Gilău - Apahida - Centură Metropolitană, în valoare de 2,1 miliarde de lei, cu o lungime de 170 de kilometri. Acest document a fost redactat de Guvernul României pentru a fi aprobat de Comisia Europeană. Când a ajuns un alt ministru la Transporturi, în locul domnului Bode, și anume domnul Drulă, acesta, de la sine putere, fără să consulte Clujul, fără să consulte pe nimeni, s-a dus la Bruxelles și a scos centura metropolitană a Clujului, ca să dea bani pentru trenul cu hidrogen și pentru alte farfurii zburătoare. Asta e realitatea dură la USR și încearcă să țipe din toți rărunchii că vai că nu e așa. 

Metroul a rămas în continuare în PNRR. Putea domnul Drulă să ne întrebe: Domnilor, vrei să rămână ambele, sau numai unul dintre ele, pentru că nu le pot finanța pe amândouă?”. Nu ne-a întrebat nimeni. De la sine putere a tăiat centura metropolitană. Dacă am fi avut o asemenea întrebare, decideam de facem. Ce prioritizăm. Cu ce putere decizi tu în numele Clujului? Tu nu știi cum se trăiește la Cluj. Colegii din USR nu i-au putut spune domnului Drulă că ne sufocăm la Cluj și avem nevoie de această centură metropolitană ca de aer? Nu i-au spus asta, iar acum fac pe mironosițele”, a declarat primarul Emil Boc.

Drulă i-a replicat lui Boc că centura este întârziată (nu are studiu de fezabilitate, studii de mediu, exproprierile) și de aceea a fost scoasă din PNRR.

Cea mai mare prostie. Cât de proști ne crede acest domn Drulă? Pai la Autostrada Moldovei era aprobat studiul. La Metrou era aprobată documentația când s-a stabilit PNRR -ul? Nu era. S-au stabilit prioritățile pe care le punem în PNRR. Dacă rămânea centura în PNRR, atunci acum eram în stadiul de licitație”, a replicat Emil Boc.

Acesta a spus că la centura metropolitană urmează să fie obținute acordurile de mediu, dar nu există finanțare. 

Comentarii Facebook