USL vs PDL: A cui e vina pentru situația de la Mechel Câmpia Turzii?


Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a lansat un atac împotriva guvernanților și a parlamentarilor USL în care îi acuză de nepăsare față de situația celor 148 de angajați disponibilizați de la combinatul Mechel Câmpia Turzii.

Nepăsarea și lipsa de soluții a guvernanților și a parlamentarilor USL, față de cei 148 de angajați disponibilizați de la combinatul Mechel Câmpia Turzii, se pare că este ridicată la rang de virtute. Constatăm, cu regret, faptul că după mai bine de 1 an de guvernare USL, toate promisiunile demogogice din timpul campaniilor electorale privind salvarea combinatului Mechel Câmpia Turzii nu au fost altceva decât un pur joc electoral.

Mai mult, mimarea implicării în problemele comunității a fost preluată și de către prefectul Gheorghe Vușcan în discuțiile purtate cu liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, al sindicatului Cartel "Alfa" Cluj, cu directorii ITM şi AJOFM Cluj, unde reprezentantul Guvernului în teritoriu a dovedit, încă o dată, că este depășit de situație, întâlnirea rămânând la stadiu de discuții fără soluții.

Sigur că spijinul celor 10 parlamentari ai USL Cluj: Adrian Oros, Steluţa Cătăniciu, Aurelia Cristea, Irimie Popa, Radu Zlati, Cornel Itu, Moldovan Ioan, Elena Uioreanu, Marius Nicoară şi Alexandru Cordoş nici nu merită amintit atât timp cât de 7 luni au arătat un profund dezinteres față de situația dureroasă în care se găsesc cei 148 de șomeri ai combinatului din Câmpia Turzii și a cetățenilor acestui județ, care le-au dat votul de încredere trimițându-i să îi reprezinte în Parlamentul României.

Este inadmisibil ca acești cetățeni, care și-au pus speranțele în USL să fie ignorați cu desăvârșire, atât de parlamentarii formațiunii cât și de ministrul economiei sau premierul țării, care să se deplaseze la Cîmpia Turzii pentru a purta discuții și pentru a încerca să găsească soluții la problemele cu care acești oameni se confruntă.

Le solicităm reprezentanților USL să nu le întoarcă spatele oamenilor care i-au trimis în parlament și să găsească, de urgență, împreună cu guvernul lor, soluții viabile pentru rezolvarea situației cu care Combinatul Mechel Câmpia Turzii și cei 148 de noi disponibilizați se confruntă”, se arată în comunicatul de presă semnat de președintele PDL, Daniel Buda.


Răspunsul USL nu a întârziat să vină, PSD Cluj acuzându-i pe cei din PDL că îi dezinformează pe clujeni.

Îi amintim președintelui PDL Cluj, dlui. Daniel Buda că lipsa dialogului și a soluțiilor de tip win-win au dus la alungarea a numeroși investitori străini sub guvernarea colegului său, Emil Boc. Drama socială a disponibilizațiilor combinatului Mechel de la Câmpia Turzii este unul dintre exemplele de proastă guvernare marca PDL, fostul premier, Emil Boc, fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe și parlamentarii PDL din perioada 2008-2012 nefiind preocupați de problemă decât după ce au trecut în opoziție, fiind ușor să critice dar dificil să prevină!” a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

PSD Cluj îi recomandă dlui. Daniel Buda să prezinte public, un raport al dialogului dintre instituțiile județene, guvernul Boc cu reprezentanții Mechel, în perioada 2008-2012.

Liderii PDL Cluj uită abuzurile și incompetența guvernelor Boc-PDL în ciuda bilanțului sumbru lăsat la depunerea guvernării democrat-liberale: pierderi de peste 100 milioane și perspectiva falimentului la Poșta Română, pierderi și datorii la Hidroelectrica (1,2 miliarde euro) și Oltchim (700 mil euro), blocarea fondurilor europene, POSDRU, POR, POS, închiderea haotică a spitalelor din România, scăderea subvențiilor la agricultură, diminuarea pensiilor și a salariilor, tăierea indemnizației pentru mame, buget umilitor pentru educație, subfinanțarea cronică a armatei, etc”, se mai arată în comunicatul emis de PSD Cluj.

Comentarii Facebook