Linia de tramvai Piaţa Gării - Bulevardul Muncii, finalizată la finalul lunii iulie - FOTO

 

Lucrările la tronsonul de linie de tramvai - Piaţa Gării - Bulevardul Muncii - vor fi finalizate până la finalul lunii, a dat asigurări primarul Emil Boc.

 

"Am încredere că la 1 august ultimul tronson al liniei de tramvai (Gară - Bulevardul Muncii) va fi finalizat și vom putea începe, împreună cu RATUC, probele pentru cursele tramvaielor. 

 

Proiectul este în întregime finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, tronsonul al doilea având o lungime de 7,1 kilometri şi o valoare de 65 de milioane de lei. A fost o lucrare complexă, cu multe probleme tehnice, până la acest moment firma responsabilă s-a achitat de obligaţii iar conform inginerilor care lucrează pe şantier, vremea mai poate fi un factor problematic doar pentru partea de asfaltări care este finalizată în proporţie de aproximativ 85%.

 

Le cerem scuze clujenilor pentru disconfortul creat în această perioadă, a fost un deranj din nefericire necesar, însă facem astfel încă un pas important spre un sistem de transport în comun de calitate, la nivel european", a declarat primarul Emil Boc.

 

În privinţa străzilor adiacente liniei de tramvai, "este important să menţionez că fiecare stradă adiacentă, inclusiv cele din zona centrală, va fi reabilitată în întregime tot cu fonduri europene, într-un proiect separat care va începe după finalizarea liniei de tramvai la 1 august 2013. 

 

Este vorba despre străzile Calea Baciului, Primăverii, Splaiul Independenței, George Barițiu, Horea, Piaţa Gării, strada I.L. Caragiale, Căii Ferate, Oaşului, Bulevardul Muncii şi strada Căpitan Grigore Ignat, plus patru poduri: podul peste Canalul Morii, Pod Horea, cel peste Nadăş şi podul peste Valea Chintăului. Vom interveni cu lucrări specifice pentru a îmbunătăţi condiţiile de circulaţie în paralel cu execuţia lucrărilor de reabilitare a acestor străzi, zone care vor fi asfaltate ca la carte prin proiectul european câştigat", a mai explicat Boc.

Comentarii Facebook